Mijn verhaal

Ik ben Mariëtte Krol en mijn verhaal begint in de reguliere zorg. Na ruim 25 jaar als verpleegkundige in diverse functies in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg te hebben gewerkt, vond ik het de hoogste tijd worden voor verandering.

Ik wil zélf, in mijn eigen praktijk, cliënten gaan behandelen en mij verdiepen in andere behandelmethodes.

De belangrijkste reden hiervoor is dat ik heb gemerkt dat de reguliere medicijnen die men gebruikt, lang niet altijd werken. Ik zag ook de gezondheid van mensen verslechteren door de bijwerkingen van medicijnen, waar ze ook weer medicijnen voor moesten slikken.

Sindsdien heb ik mij op natuurlijke vormen van genezen gericht: o.a. homeopathie, natuurgeneeskunde, voetreflexmassage en kleurenlichttherapie.

Klassieke homeopathie

Mijn verhaal gaat verder met de opleiding tot Klassiek Homeopaat. Ik heb deze opleiding gevolgd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde “Hippocrates” in Bloemendaal. Hier ben ik in 2010 afgestudeerd.

Gedurende mijn stageperiode was ik erg onder de indruk van de werking van de homeopathische middelen. Pijnklachten, ontstekingen, niet zwanger kunnen worden, onrust, verdriet, ziekte van Lyme om er een aantal op te noemen, konden door homeopathie met goed gevolg worden behandeld.

Na mijn diplomering heb ik mijn eigen praktijk Homespectrum in Zoetermeer opgericht.

Helaas werd mijn echtgenoot in die tijd ernstig ziek. Hij werd in mei 2014 terminaal verklaard, waarna ik besloot mij geheel aan zijn verzorging en verpleging te wijden. Hoewel je normaal gesproken dan nog gemiddeld 3 maanden te leven hebt, leefde mijn man nog ongeveer 1,5 jaar. Dit dankzij onder andere homeopathische middelen en de nodige aandacht die hij thuis kreeg.

Praktijk in Den Haag/Scheveningen

Momenteel ben ik vol enthousiasme bezig in mijn praktijk te Den Haag/Scheveningen. Ik volg regelmatig nascholingen en ben lid van werkgroepen met collegae homeopaten om op mijn vakgebied bij te blijven en mijn deskundigheid te bevorderen.

Het is mijn grootste wens om mensen met klachten te begeleiden en met behulp van homeopathie hun kwaliteit van leven op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak te verhogen.

Mariëtte Krol - homeopaat - Mijn verhaal

De afbeeldingen op deze website hebben allemaal een link met de klassieke homeopathie. Wilt u hier meer over weten, ik vertel er graag over.