Teken en zo

Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord dat je van een tekenbeet heel erg ziek kunt worden. Je hebt dan de ziekte van Lyme. Na enkele dagen kan rond de steekplek of elders een rode kring zichtbaar zijn, maar heel vaak ook niet. Het is een complexe ziekte met vele verschijnselen zoals o.a. erge vermoeidheid, hartklachten, huid- en gewrichtsklachten. Zelfs neurologische klachten zijn niet ongewoon na een beet van zo’n klein beestje als de teek. Deze verschijnselen kunnen na korte tijd optreden, maar ook pas jaren later. Hierdoor is het lastig aan zo’n tekenbeet als boosdoener te denken. Klachten kunnen dan bijvoorbeeld erg op M.S. lijken.

Wat de meesten niet weten is dat je Lyme ook kunt krijgen van bijvoorbeeld een mug of een ander insect. Het is zeer waarschijnlijk seksueel overdraagbaar en kan ook via de moedermelk worden doorgegeven.

Tegelijkertijd kun je na een steek nog andere, zogenaamde co-infecties bijvoorbeeld Bartonella of Babesia, er “gratis” bijkrijgen, waardoor je nog meer complexe klachten kunt krijgen.

Het is daarom belangrijk dat je snel hulp zoekt en er niet mee blijft doorlopen. Zelfs na jaren lang aanmodderen is een verbetering mogelijk, hoewel dat dan ook wel enige tijd zal kosten.

Hulp bij de ziekte van Lyme/Lyme-achtige klachten

Bij mij kun je nu ook terecht voor hulp bij Lyme/ Lyme-achtige klachten.

Onlangs heb ik de Lyme opleiding bij collega/homeopaat Gerrie Hasselaar van Lymeherstel succesvol afgerond. Zo heb ik vele handvaten gekregen om mensen met deze ziekte zo goed mogelijk te begeleiden naar herstel of afname van hun klachten.

Mijn behandeling bestaat o.a. uit homeopatische middelen, Schüssler zouten, tincturen en voedingssupplementen.

Doe alvast zelf de Lymetest!!

Hieronder vind je als link de Lymevragenlijst  m.b.t. de ziekte van Lyme met scores.

Deze test gebruik ik ook in vervolgconsulten als leidraad om je klachten te toetsen en een vergelijking met de vorige keer te maken.

Mocht je hoge scores hebben of gewoon een vraag, dan kun je me altijd voor nadere informatie vrijblijvend bellen of een afspraak maken bij mij in de praktijk.